Echipa noastră a jucat pe teren propriu prima partidă din grupa locurilor 5-8, contra formației Dinamo Știința București. A fost un joc în care ambele formații au pus accentul pe faza ofensivă, ceea ce a dus la multe faze spectaculoase și aruncări reușite de la mare distanță. 

”M-am simțit bine pe teren, ca și cum ar fi trebuit să jucăm împotriva Sibiului, adică să mergem înainte în lupta pentru titlu. Totul, însă, se întâmplă cu un motiv, așa că vom continua să luptăm cu intensitate, precum în cele cinci partide împotriva Craiovei. Din păcate, în meciul al cincilea din sferturi, am simțit că retrăiesc confruntările echilibrate pe care le-am avut de-a lungul anului, când am fost atât de aproape de victorie, dar nu am reușit-o. Tinde să devină povestea sezonului pentru noi, dar trebuie să mergem înainte și să terminăm demn campionatul”
Brandon Randolph

 

Cinci-ul de start pentru alb-violeți a fost compus din Randolph, Brown, Diculescu, Stojadinovic, Vukosavljevic, iar desprinderea a venit repede. Băieții noștri au marcat 35 de puncte în primul sfert și cel puțin 30 și în următoarele două perioade de joc. Diferența cea mai mare - 31 puncte, 95-64 - s-a consemnat în sfertul al treilea, la finele căruia ai noștri aveau aproape 100 de puncte marcate (97-68).

Minute în șir din repriza a doua, Timișoara a avut pe teren cinci jucători români, dintre care patru sub 20 de ani: Diculescu, Coconea, Penciu, Mocrițchi. Pe teren a intrat și Mihai Ursan, iar toți tinerii jucători au evoluat cel puțin cinci minute, cu reușite și la capitolul statistică. 

SCM Timișoara – Dinamo Știința București 115-87 (35-20, 32-22, 30-27, 18-18)

Timișoara: Randolph 21 puncte, 3 recuperări, 5 pase decisive, Baciu 19 puncte, 7 recuperări, două capace, Brown 18 puncte, 4 recuperări, Pesakovic 16 puncte, 5 pase decisive, Stojadinovic 9 puncte, 6 pase decisive, Diculescu 7 puncte, 2 recuperări, 8 pase decisive, 6 intercepții, Vukosavljevic 7 puncte, 4 recuperări, Penciu 7 puncte, o pasă decisivă, Ursan 6 puncte, două recuperări, Coconea 5 puncte, 5 recuperări, Komatina 3 recuperări, Mocrițchi o pasă decisivă

Dinamo: Calenic 21 puncte, 4 recuperări

A fost primul meci pentru noul director sportiv al echipei Tiberiu Ondreicovics, care îi ia locul lui Adrian Vermeșan, omul care s-a despărțit de gruparea viola după peste trei decenii ca oficial în baschetul timișorean. 

Partida a doua a confruntării ”două din trei” cu Dinamo va avea loc miercuri, 15 mai, de la ora 18,00, în București.