Violeții au răsplătit cea mai numeroasă asistență din acest sezon al Ligii Naționale de baschet masculin cu o victorie împotriva liderului. 

După un început echilibrat, Steaua s-a desprins într-a doua jumătate a primului sfert. De altfel, oaspeții au înscris de cinci ori de după semicercul de 6,75 m în primele zece minute, când au reușit un total de 32 de puncte. 

Bucureștenii și-au extins avantajul la 12 puncte în sfertul secund, însă trupa condusă de Bota și Moarkovic l-a înjumătățit la pauza mare (41-47). 

Liderul Ligii Naționale a meținut distanța în sfertul cu numărul trei, astfel că la intrarea în ultimele zece minute Steaua conducea cu 68-60. A fost momentul când apărarea BCT a devenit mult mai agresivă, chiar dacă pivoții Ionuț Drăgușin și Adrian Diaz au acumulat câte patru greșeli personale. Stafful tehnic a găsit soluția perfectă, l-a reprofilat pe Georgian Păun pe postul de pivot, iar acesta a făcut un sfert al patrulea excepțional. Nici măcar ușoara accidentare a lui Păun, retras pe bancă, nu a mai putut opri revenirea timișoreană: după un run de 9-0, echipa noastră a trecut în avantaj (76-75), Steaua a mai avut o răbufnire și a scris 76-80 pe tabelă, dar în ultimele două minute gazdele - excelent coordonate de căpitanul Mladen Jeremic - au înscris zece puncte și au primit doar două.

BCT – Steaua 86-82 (22-32, 19-15, 19-21, 26-14)

BC: Jeremic 28 puncte, 3 pase decisive (a jucat 40 de minute), Păun 12 puncte, 4 recuperări, Drăgușin 10 puncte, 5 recuperări, Diaz 10 puncte, 4 recuperări, Komatina 9 puncte, 6 pase decisive, Rambo 6 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări, Calotă 6 puncte, 3 pase decisive, 3 recuperări, Flowers 5 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări.

Steaua: Runkauskas 19 puncte.

Este prima oară când BC SCM leagă trei victorii și totodată este al șaselea succes consecutiv pe teren propriu. Meciul cu Steaua a însemnat debuturile antrenorului principal Cristian Bota și jucătorului maerican Jonte Flowers.

”Vreau să le mulțumesc jucătorilor, care au arătat caracter, încă o dată, în fața propriilor suporteri. Am intrat destul de slab în meci, am primit 32 de puncte în primul sfert, pe o grămadă de aruncări necontestate. După pauză, am schimbat însă puțin mentalitatea, atitudinea în apărare, și am reușit să compensăm. Nu e ușor să vii de pe bancă să iei decizii importante, dar de asta am un colaboratori foarte bun, ”Shone” Markovic care m-a ajutat în unele momente”

Cristian Bota

Steaua a suferit la Timișoara prima înfrângere în deplasare și doar a doua în întreg campionatul. 

”Felicitări Timișoarei, mă bucur pentru Cristi. Pentru noi a fost un început de an mai puțin bun. Sfertul al patrulea a decis totul, pentru că am permis foarte multe Timișoarei. Cred că puteam să câștigăm meciul la fel de ușor precum l-am pierdut. Orice schimbare de antrenor aduce un plus. Am avertizat băieții că adversarii vor fi mult mai motivați, dar nu am executat multe lucruri … Timișoara o să devină și mai periculoasă. A schimbat configurația echipei, e mai rapidă, mai agresivă, iar Flowers e un jucător bun”

Claudiu Fometescu, antrenorul Stelei

Echipa noastră este pentru prima oară în această ediție de campionat la +2 pe linia ”victorii - înfrângeri” (8-6) și va juca etapa viitoare pe terenul lui BCMU Pitești, duminică, 15 ianuarie, de la ora 20,00. 

 

Foto: Sebastian Tătaru